fredag, februari 09, 2007

Forsmarks VD

Många miljöpartister har först krävt och sedan glatts åt att Forsmarks VD avgår. Det tycker jag är lite skumt. Hela vår politik går ju ut på att kärnkraft är dåligt och farligt i sig. Om det bara bygger på vilken VD kärnkraftverket har så borde ju stora delar av vår argumentation i den frågan revideras kraftigt.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det ena utesluter inte det andra, elelr hur? Skulle vi inte kräva hans avgång vore väl det högst anmärkningsvärt?

Det som däremot borde diskuteras är ju hur det här kunde komam till allmänhetens och riksdagens vetskap genom läckor, och inte då informationen blev känd på kraftverket. Hade han avgått om det hela inte blivit allmänt känt? Troligtvis inte. Men felen och bristerna hade ju varit de samma. Tyvärr brukar en angång vara ett effektivt sätt att sopa debatten under mattan.

Rasmus Ling sa...

Nja, så har ju ingen sagt. Hoppas jag. Det handlar ju om att han som vd inte tagit säkerhetsarbetet på tillräckligt stort allvar. Självklart kan vi, även om vi är glada över hans avgång, tycka att kärnkraften är dålig som sådan iallafall.

JOL sa...

Själv känner jag olust över att debatten avstannade efter att VD:n gick. Det var bra mycket mer att diskutera än bara verkställande chefens ansvar. Annars håller jag med föregående, så länge vi lever med kärnkraft måste den fungera så oklanderligt den bara kan. Det finns ingen motsättning.