onsdag, april 19, 2006

Ovärderliga schlagerfakta III

Sverige kommer i EM-finalen inte bara representeras av Carola. På plats kommer ju även Sandra Oxenryd vara, för att representera Estland. Mindre uppmärksammat har dock varit att vi även har en tredje representant i Aten. Andreas Lundstedt är en del av den Schweiziska gruppen Six4one.

Schweiz hade ju förra året Estniska "Vanilla Ninja" att representera landet, vilket förärade dem en åttondeplats. Tittarna röstar ju gärna på en deltagare från det egna landet, även om han eller hon representerar ett annat land. Exempelvis fick Helena Paparizou tolv poäng av Sverige förra året, och Vanilla Ninja fick tolv av Estland. Teorin är väl att om Schweiz denna gång blandar nationaliteterna hejvilt (en schweziska, en israeliska, en svensk, en tyskportugis, en maltes och en bosniska) så borde man kunna kamma hem tolvor från alla dessa 6-7 länder (beroende på hur man räknar).

Det är en fin tanke, det måste man erkänna.

En annan fin tanke är själva låten. Bob Geldof kommer ringa vid nästa gala, det kan jag lova. Det är en "fred på jorden"-låt helt i klass med "We are the world" eller "Kumbaya".

"Fred på jorden och ett åt alla glädjefyllt liv" verkar vara temat för Six4ones existens. Några av titlarna från det nästkommande albumet inkluderar "Friends are friends", "Never give up on your dreams" och "We are tomorrow". Spypåse, någon?

Andreas! Varför gör du så här mot oss? Vad har vi gjort dig för ont?

2 kommentarer:

Knit-Marie sa...

Hasta luego, guapo!
Vi hörs på måndag.

Anonym sa...

men tomas! schlager? har du blivit gay?