lördag, juni 09, 2007

Bildt och bloggcensuren

Carl Bildt skriver att han ska ta emot Kinas president Hu Jintao och utrikesminister Yang Jiechi. Han skriver bland annat att han är övertygad om att en öppnare ekonomi också leder till ett öppnare samhälle, samt att Kina i och för sig är ett bättre land nu än under Maos dagar.

Detta skriver Bildt, i ett inlägg som kineserna inte själva kan läsa. Enligt great firewall of China, är Bildts blogg censurerad i Kina.

Man kan ju förstå varför. Alla dessa kineser som talar svenska, men som inte vet något hur det är att leva i en demokrati, måste ju isoleras från omvärlden.

Undrar om internetcensuren det är något Bildt planerar att ta upp? Jag gissar: nej.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Från dagens inlägg av Bildt:
"Ämnen att diskutera saknas inte. Jag kan ju fråga varför denna blogg tillhör de delar av Internet som det tydligen inte går att komma åt i Kina." http://carlbildt.wordpress.com/2007/06/09/gotheborg-tillbaka/

Kanske han tar upp det ändå?

Anonym sa...

Hej Tomas! Tänkte skriva ett upprop till Rond från alla i panelen som samtycker till att vi får mer prattid på bekostnad av ett par låtar. Som det är nu tycker jag inte utrymmet räcker på långa vägar för att ge bra svar på frågorna. Tycker det är hemskt frustrerande. Är du med oss?