lördag, maj 26, 2007

Hoodsfred

För att sedan visa på att nedanstående inlägg om mer seriösa politiska blogginlägg inte innebär att man inte kan ha kul också, så postar jag här den underbara Hoodsfred-vinjetten. (Eller "Hoodsfred anthem")



Update:
På 7dar.se, vilket tydligen är gruppen medinas hemsida, finns förresten en lite blogg typ. Ett av inläggen berättar lite om deras religiositet och deras liv. Det har en del bra poänger om religion och sekularism. Och om integration; vet inte om det är menat så, men det är så jag läser det:
"Salemoaleykom !

vi har fått en del synpunkter under vår tid som grupp och tänkte härmed klargöra en del saker.Ska försöka beskriva detta brev på bästa möjliga sätt.Vi tog namnet medina från ordets mening: “stad” och även för att i tunisien så har vi en “medina” i varje stad, en borg där det finns köpcenter etc, dvs ej från ett religiöst perspektiv.Du har så rätt så, vi är muslimer, medvetna om våra brister och synder. I många av våra låtar har vi sagt saker om vår kärlek till islam, saker som vi står för,men vi har även valt att inte gömma eller ljuga om saker.Vi dricker ibland, vi svär, vi gör många dåliga saker, men det goda kanske väger upp, vem vet ? Enbart Allah. Det finns muslimer som dödar orättfärdigt i allahs namn, finns folk som dödar sina döttrar, i Allahs namn e det rätt? Vissa åker till mecka, kallar sig hadj men kommer hem och vänstrar mot sin fruar dom rätten att kalla sig muslimer eller förebilder i huvudtaget?Visst har vi ett ansvar, men vi har aldrig uppmanat folk till att begå synder eller sagt att allt vi gör e rätt.vi är födda och uppväxta i sverige, har levt mkt på svenskt sätt om man jämför med hur dom lever i arabvärlden.Och att vi inte lever upp till det vi säger? det är det vi gör, vi har aldrig påstått att vi är rättfärdiga muslimer, vi har vuxit till bättre människor än va vi var innan. Men allt tar sin tid, vi är muslimer i våra hjärtan, men icke praktiserande, sen får väl gud dömma omvi bär rätten att kalla oss muslimer eller ej.Det finns så mkt folk kan ifrågasätta, örhängen, sprit, tobak, tatueringar, fula ord, men i slutändan, hur många e perfekta? Och vad kommer gud säga på den yttersta dan, du åker till jehenna för att du hade örhängen? eller, du åker till jehenna för att du gav pengar till rädda barnen varje månad?jag vet inte, och inte du heller, kontentan av detta brev var iallafall följande, vi gör vårt bästa för att va bra människor. Sen relationen mellan dig o gud, eller mig o gud, e det bara Allah som vet. tack för att ni skrev till oss, man får nya insikter varje dag. shokran. rabbi maekom.

mvh Medina"

3 kommentarer:

Unknown sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Unknown sa...

Stort tack för länken Tomas. Måste dock påpeka att jag inte är folkpartist. Jag har aldrig varit medlem i partiet ens. Jag har varit medlem och aktiv i LUF, men inte längre.

Om du tänkt lista politiska bloggar är nog min blogg helt fel. Den är förvisso borglig så länge vi talar ekonomi men talar vi miljö är jag närmare Mp.. =)

Anonym sa...

Alhamdulillah! Tänk om mer sådan muslimer kunde få komma till tals.

Ses i Kista mannen!