torsdag, september 21, 2006

Amazon.com tipsar

Fick ett reklammejl från Amazon.com. Tre böcker tipsade de mig om. Jag har naturligtvis inte läst någon av dem, men bara en snabb blick gör också att jag är väldigt lycklig över att inte ha gjort det.

Amazon.com, den fundamentalistiskt kristna högerns språkrör?


The Politically Incorrect Guide to Islam (and the Crusades)
Länkar: amazon|wikipedia
Författare: Robert Spencer

Idén i allmänhet är att islam är en ociviliserad våldsreligion som är ett hot mot västvärlden.

Kolla gärna in framsidan på Amazon.com (länk ovan). Mycket spännande fakta som läggs fram, speciellt tillsammans med den den bilden.

Framför allt spännande tycker jag påståendet "The Crusades were defensive conflicts". Man blir ju lite sugen på att läsa resonemanget bakom de påståendena. Kanske någon form av "anfall är bästa försvar"-tänk?

Motbok: Korstågen enligt araberna, av Amin Maalouf. Svenskt ISBN: 9188992543


Godless: The Church of Liberalism
Länk: amazon
Författare: Ann Coulter

Ann Coulter skrev den tolfte september 2001 en kolumn angående 9/11 och flygsäkerhet.
"Airports scrupulously apply the same laughably ineffective airport harassment to Suzy Chapstick as to Muslim hijackers. It is preposterous to assume every passenger is a potential crazed homicidal maniac. We know who the homicidal maniacs are. They are the ones cheering and dancing right now.

We should invade their countries, kill their leaders and convert them to Christianity. We weren't punctilious about locating and punishing only Hitler and his top officers. We carpet-bombed German cities; we killed civilians. That's war. And this is war."
Det är inte för inte hon kallas för den "republikanska Michael Moore". Samma syn på fakta, objektivitet och sin egen betydelse. Fast helt andra åsikter.

Om inte Coulters person blivit tydligt beskriven i och med det så gör titlarna på hennes andra böcker ett utmärkt jobb. Eller vad sägs om "Slander: Liberal Lies About the American Right", "Treason: Liberal Treachery from the Cold War to the War on Terrorism" och inte minst "How to Talk to a Liberal (If You Must)".

Vi avslutar med ännu ett upplyst Coulter-citat:
"The "offense to Islam" ruse is merely an excuse for Muslims to revert to their default mode: rioting and setting things on fire." (källa)

Myths, Lies, and Downright Stupidity: Get Out the Shovel--Why Everything You Know is Wrong
Länk: amazon
Författare: John Stossel

Stossel verkar inte, till skillnad från de två ovanstående pajasarna, vara helt och komplett galen. Tvärtom påstås det att boken tar upp frågor som varför man köper märkeskläder och i en undersökning kommer han fram till att New Yorks kranvatten är renare än buteljerat Evian-vatten.

Men naturligtvis finns det en baksida, vilket väl antagligen är anledningen till att den här boken säljer väl till personer som också köpt de två ovanstående. I en recension från "Publishers Weekly" (som finns att läsa på amazonlänken ovan), påstås Stossel i boken kommentera med anledning av rapporteringen om växthuseffekten:
"we can build dykes and move back from the coasts"
Och med de orden avslutar vi härmed dagens "Surrealistisk-politiska boktips från Amazon.com".

Andra bloggar om: , , ,
Pingat till intressant.se

2 kommentarer:

Jakop Dalunde sa...

Dom där kristna e bra galna ;)

Konverterat till beta blogger nu eller?

Anonym sa...

Men Tomas! är det inte så att böckerna som föreslås beror på den information som du gett amazon? I så fall borde frågan vara vad det är du har visat så stort intresse för som ger dig de där tokiga förslagen. ;) Själv får jag inga mejl, men jag har "God and the State" av Michael Bakunin, "The Internet Galaxy: Reflections on the Internet, Business and Society" av Manuel Castells, "The Revenge of Gaia: Why the Earth Is Fighting Back - and How We Can Still Save Humanity" av James Lovelock och "The Sandman: Doll's House" av Neil Gaiman, et al som första rekommendationer när jag loggar in på amazon.co.uk. (av någon anledning så använder jag det istället - kanske för att jag gillar britter bättre eller också för att jag har trott att frakten ska bli billigare) Jag vet inte vad det säger om mig. Har inte lagt in så mycket information så det säger nog inte så mycket.