måndag, september 18, 2006

Gröna framgångar i Stockholms skolor

Det gick också bra för oss i skolvalet i Stockholms län. På riks blev vi tredje största parti, med liten marginal ner till vänstern. I Stockholm blev vi också tredje parti, men med större marginal ner och också närmare upp till tvåan (sossarna).

Bäst resultat fick vi (naturligtvis) på Waldorfsskolan i Bromma, Kristofferskolan. Där var jag själv och tog debatten inför valet och märkte vilket otroligt starkt stöd vi har där. Jag hoppas dock ändå att det i någon mån var min insats i den debatten som hjälpte oss fram till grymma 53,65% (näst bästa parti var moderaterna med 12,5).

I övrigt hade vi flera skolor över 40% (bland annat djurgymnasiet, kanske inte heller så oväntat). Och ännu fler skolor över 30%, bland annat Södra Latin.

Riktigt bra resultat som jag personligen bidragit till är, förutom Kristofferskolan ovan, exempelvis Norra Real där vi fick 14%, ett mycket bra resultat på en så borgerlig skola. Nära också att bli näst största parti där med bara två procentenheter upp till Folkpartiet, men att vi blev tredje största efter Moderaterna och Fp är ett mycket bra resultat.

Ett annan exempel är Tibble Gymnasium, där Modsen fick 45%. Där blev vi gröna näst störst med 22%. Mycket bra resultat.

Roligt personligen var också att Hässelby gymnasium även de gav silvermedaljen till Mp, också där med nya moderaterna som valets vinnare. 16,67% fick vi där.

Jag har gjort en sammanställning på de skolor där vi blev andra största eller största parti. Totalt 53 skolor! Kolla här. Siffrorna utgår ifrån detta dokument, som dock uppdateras så med tiden kommer sammanställningen inte längre vara komplett. Det kan alltså tillkomma skolor, men redan 53 stycken är mycket imponerande.

Andra bloggar om: , , , , , ,
Pingat till intressant.se

Inga kommentarer: