onsdag, februari 28, 2007

Dagens Media mot nya äventyr

Dagens Media är medievärldens just nu kanske hetaste tidskrift, efter artikeln där Niclas Rislund skriver om Niclas Rislund. Eftersom Dagens Media är en tidning om just media måste man ju då skriva om det. Så det har man gjort nu.

Värt att påpeka är att det inte är Niclas Rislund som skrivit uppföljarartikeln. Synd tycker jag, det hade faktiskt varit roligt om man drivit det så långt.

Det som är intressant är att Rolf van den Brink faktiskt tycker "han kunde frågan" är en såpass bra formulering att han låter det vara huvudförsvaret även i sin egen tidning. Jag var helt säker på att det var en misslyckad formulering över något stressat telefonsamtal. Det är ju en formulering som är så upplagd för hånfulla kommentarer och mer eller mindre lustiga ordvitsar att man inte vet var man ska börja.

En annan bortförklaring som Dagens Media har lagt med sin egen, tillrättalagda, version av händelsen är idén om att Dagens Media lät Niclas Rislund skriva om Niclas Rislund för att testa och utmana de journalistiska gränserna. Detta var Rolf van den Brinks försvar i kommentarerna till ursprungsartikeln, och det är alltså en del av försvaret även nu.

Jag tycker det är lite kul att Rolf van den Brink tycker det är positivt att vi ska tro att han suttit på sin kammare och funderat över rimligheten i att inte skriva nyheter om sig själv. Å andra sidan öppnar detta upp för nya möjligheter i framtiden.

Jag ser redan fram emot nästa vecka. Enligt obekräftade rykten ska Dagens Media då börja publicera påhittade citat och slänga in könsord på slumpmässigt valda ställen i sin artiklar. Naturligtvis bara för att "prova om man kan göra något sådant här och se vad det väcker för reaktioner".

Stay tuned. Dagens Media älgar vidare, ner för efterkonstruktionens underbara stig.

Andra bloggar om: , , , ,
Pingat till intressant.se

4 kommentarer:

- o - sa...

ursäkta, men mitt namn nämns inte under NÅGON bild som jag har tagit! illa, illa..

- o - sa...

meen, och så har du tagit bort efter valet-bilderna? tomas, tomas..:P

Redaktionen sa...

Den här Rislundgrejen är verkligen ett exempel på högklassig journalistik! ;-)

Anonym sa...

DM fortsätter nedför och träffar snart det absoluta lågvattenmärket, nya fabricerade citat av Rislund: http://www.nyhetskanalen.se/sidor/Kommun_Show_Page.aspx?kommun=199&id=2

Han har också hunnit med att hoppa på Schibsteds CEO, men det inlägget fick dem stryka.......