onsdag, november 22, 2006

Corren om buggning

En ledare i måndagens Corre diskuterar det nya buggningsförslaget. Ledaren vågar inte riktigt gå så långt som att kritisera förslaget, utan kallar de förändringar som tillkommet "tillfredsställande". Samtidigt som man menar att "grundproblemet inte är löst" och att det behövs ett starkare fokus på integritetsfrågor.

Mest intressant var det att se hur ledaren bortförklarar att centerpartiet och kristdemokraterna svängt i frågan. Det är underligt hur borgerliga politiker och ledarskribenter inte ifrågasätter varför de tre minsta partierna i alliansen nu måste svänga i fråga efter fråga. Är det en slump?

Eller är det månne så att det krävs stora politiska eftergifter för att hålla alliansen samlad? Det blir några spännande år fram till 2010, det är ett som är säkert.

Andra bloggar om: , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Centerpartiet har inte alls svängt i buggningsfrågan. Om du läst lite tydligare så hade det inte varit någon tvekan om att Centerpartiet i grunden tycker (och har tyckt i flera år) att polisen behöver få använda hemlig rumsavlyssning mot den allra värsta kriminaliteten. Men vi kräver en balans mellan detta verktyg och rättssäkerheten och skyddet av personlig integritet.

De krav vi ställde i våras för att godkänna buggningspropositionen blir uppfyllda med utredaren Anders Erikssons förslag. Den enda logiska slutsatsen är då att vi ställer oss positiva till ett förslag där behovet av effektiv brottsbekämpning balanseras upp av rättssäkerhetsgarantier och skydd av personlig integritet.