tisdag, november 21, 2006

Liberaler för Centralisering och Förbud

INRIKES. Idag meddelar föreningen "Liberaler för Centralisering och Förbud" att man från årsskiftet inte kommer tillåta skolor ha lokala styrelser med elevmajoritet.

Ordförande i FCF tillika skolminister Major Jan Björklund uttalar sig idag i Svenska Dagbladet om att eleverna egentligen ändå "inte vill" vara med och styra en skola och att det är "principiellt fel" med elevmajoriteter.

Tidigare har Major Björklund och hans FCF, som gick till val på den så kallade arbetslinjen under parollen "Arbete ger frihet", fokuserat på problemen med elever som underpresterar eller som stör ordningen i skolan. Det nya i det här förslaget är att man också ser stora problem i de elever som presterar väl och tar ansvar även för andras utbildning. Uttalandet stärker uppfattningen att skolministerns egentliga problem med den svenska skolan är eleverna i sig. Eleverna ska, i den mån de alls behöver finnas, sitta tysta i sina bänkar och vara förbannat glada för möjligheten att så göra.

"Folkrörelsen för Kärnkraft, Kärnvapen och Kärnämnen" eller "Folkrörelsen KKK", FCF:s regionavdelning i Västerbotten, förväntas hålla presskonferens under dagen. Regionavdelningen har länge setts som förnyare inom FCF och en förväntan fanns på avdelningens ordförande Maud Olofsson att avvisa Major Björklunds förslag. Istället har KKK valt att ställa sig bakom förslaget.

Före detta skolminister Ibrahim Baylan har också uttalat sig till Svenska Dagbladet. Vad SvD erfar har ingen hittills brytt sig det minsta om det.


Läs mer:
Uttalande från Miljöpartiet
Centerpartiets ungdomsförbunds uttalande



Andra bloggar om: , , , , , , ,
Pingat till intressant.se

Inga kommentarer: