måndag, juni 05, 2006

Avdelningen för idiotanalyser

Magnus Andersson (c) har uppmärksammat en SvD-artikel där man konstaterar att Miljöpartiet kommer stå utan listor i cirka 60 kommuner runt om i landet. Magnus skryter också med att centerpartiet är näst bäst på kommunal täckning, då bara Öckerö är centerfritt.

Hey, det har aldrig varit någon hemlighet att Mp har störst stöd i städer och sämre stöd på landsbygden. Samtidigt är det heller ingen hemlighet att centerpartiet underen lång period har haft ett större stöd på landsbygd än i städerna. Resultatet med kommunala listor är därför inte att förundras över.

Men för Magnus Andersson är de uppenbara slutsatserna alltför enkla och inte alls i linje med bilden av det nya centerpartiet som ett hippt storstadsparti. Istället menar Magnus att det handlar om att Miljöpartiet ska vara toppstyrt, och att medlemmarna ska hoppa av av den anledningen.

Varje kongress så skrivs det spaltmeter om hur vilda och otämjbara de gröna gräsrötterna är, och att partistyrelsen aldrig klarar att hålla kongressbesluten inom de ramar de skulle vilja. I det läget blir Anderssons analys något konstig.

Ännu konstigare blir det när man konstaterar att en av centerpartiets största kovändningar när det gäller förd politik togs av ett toppstyrt förtroenderåd...

Uppdatering: På MP:s internwebb påpekas att Mp i detta val kommer ha listor i fler kommuner än i förra valet, och att vi är ett av får partier som faktiskt fortfarande växer. Well spoken, säger jag.

Andra bloggar om: , , , ,

Inga kommentarer: