fredag, juni 16, 2006

Mer SNF v Centern

Mer angående centerpartiet. Här skrev jag om att energiuppgörelsen kritiserades hårt av SNF, Svenska NaturskyddsFöreningen. Men även i deras stora valgranskning ligger centern illa till. Se exempelvis diagrammet nedan.
Källa: Sagt och gjort i Miljöpolitiken, Svensk Natur, 2006-03. Eller här.

Som synes så är Centerpartiet näst bäst, om man mäter bara i hur stor utsträckning man agerat helt miljövänligt. Om man däremot mäter i hur stor utsträckning man agerat helt miljöovänligt så ligger centerpartiet helt plötsligt trea från slutet. Bara Kd och moderaterna har varit mer miljöovänliga än centerpartiet. Slutsatsen kan bara vara en: Centerpartiets miljöpolitik är i gungning.

Hur man än vrider och vänder på det så står dock en sak klart, Miljöpartiet vinner miljöpolitiken oavsett hur och vad man mäter.

Andra bloggar om: , , , , , ,

2 kommentarer:

Annie sa...

suck*

Hur orkar ni?

Tomas Melin sa...

Tja, att till och med SNF, som tidigare har varit väldigt försiktiga med uttalanden om vilka partier som är bäst et cetera, nu konstaterar att centern förlorar en stor del av sin miljöpolitik är förstås för oss intressant. Att ni tycker det är mindre spännande kan jag förstå, men men...