fredag, juni 16, 2006

I stort sett menlös

Borgarna kritiserar Lars-Erik Lövdén för att han köper loss sin hyresrätt. Detta ska vara dubbelmoral, eftersom Lövdén tidigare som bostadsminister arbetat aktivt för att stoppa omvandlingar.

Men, undrar då vän av ordning. Har Lövdén någonsin som minister kritiserat enskilda boende om gått med på att sälja sin bostad vid en omvandling? För det är ju vad det handlar om. Huset ska säljas till bostadsrättsföreningen, omvandlingen är ett faktum. Frågan är bara om Lövdén ska äga sin bostad själv eller vara "hyresgäst hos sina grannar" som Persson uttryckte det.

Om Lövdén varit med och drivit fram omvandlingen är det en sak, då är det ett uppenbart fall av dubbelmoral. Men om han nu bara ställts inför faktum så är det ju inte dubbelmoral, då är det bara låga påhopp av alliansen.

Kanske är det av ovanstående anledning som historien med Lövdén liksom inte riktigt tagit sig. Men jag tror inte det. Den uppenbara anledningen är menlöshet. Lövdén som person ska jag inte säga något om, men hans politiska liv har varit menlöst. Ingen känner till honom, ingen vet vad han sysslar med, ingen har någonsin brytt sig om det heller.

En menlös skandal för en menlös politiker med menlösa uppdrag. Kort sagt: Lars-Erik Lövdén, i stort sett menlös.

Andra bloggar om: , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag håller med dig om att Lövdén är ännu en menlös politiker i raden av många. För att en brf ska kunna bildas och ta över en fastighet krävs att en viss procent (minns inte på rak arm hur många) av de boende ansluter sig till brf. Lövden gjorde det, vilket är svar nog tycker jag.