söndag, juni 25, 2006

Bloggtips, avd. nazistisk glamour

För oss som inte frekvent läser Karolina Lassbos Glamourblogg så leder Isobel Hadley-Kamptz oss fort in på rätt spår. Isobel skriver om en intressant utveckling på Karolina Lassbos glamourblogg.

Det hela börjar med att Lassbo ska bli porträtterad av konstnären Markus Andersson, som tydligen själv är "utmålad" som nazist. Lassbo kommenterar detta med
"Andersson är definitivt inte en sådan slags nationalsocialist som du syftar på, dvs i negativ bemärkelse."
Inte helt oväntat uppstår då frågan om vad som är nationalsocialism i positiv bemärkelse. Hör och häpna har Lassbo här svar på tal (i en kommentar i en helt annan blogg):
"Någon som skulle kunna klassas som en nationalsocialist i positiv bemärkelse är för mig någon som vill framhäva och försköna sitt eget modersland men utan att ta ställning till de människor som lever i landet, hur de är, var de kommer ifrån och att alla människor både kan klassas som lika, väldigt olika och faktiskt ibland delas in i grupper."

Detta något absurda ställningstagande angående en "positiv nationalsocialism" är något som också i sin tur måste försvaras. Försvaret består av att det var en "överanalys", uppenbarligen i syfte att provocera. Eller som Lassbo själv skriver:
"att slänga in en brandfackla i en gaskammare".

Ni förstår nog att reaktionerna inte lät vänta på sig. Det faktum att Lassbo menar att hennes "överanalys" skulle vara konsekvensen av ett rent juridiskt "tänkt" får också en hel del jurister att reagera i kommenterarna.

Isobels inlägg, som är en bra politisk ingång, hittar ni här (det första) och här (det andra).

Lassbos två inlägg hittar ni här (det första) och här (det andra).

Andra bloggar om: , , , , , ,