söndag, juni 18, 2006

Hässelby

Nu har jag placerat mig i Hässelby på bloggkartan. Inte för att jag bor där precis nu, men jag är ju ändå hässelbybo innerst inne. Inte bara är jag uppväxt där och sitter på en hedersam ersättarplats i Hässelby-Vällingby stadsdelsnämnd, jag kan också nu här på bloggen smygavslöja att jag efter sommaren åter kommer leva förortsliv i Hässelbys betongfamn. Känns helt rätt.

För er som inte känner till Hässelby kan jag meddela att det i H-by bor strax över 30 000 invånare, det vill säga ungefär lika många som i Kalmar. Hade Hässelby legat tvärs över sundet från Öland hade Hässelby alltså varit residenstad i Hässelby län och Barometern hade haft sitt huvudkontor vid Hässelby torg och följt allt som hänt i området... Men nu är det ju inte så och man får nöja sig med notiser i citytidningarna om det senaste knivbråket.

Kända Hässelbyare är exempelvis Ayesha, Ken och Staffan Strand.

Aaanyhoo. H-by it is. 165 yao och välkommen till förorten.

Andra bloggar om: , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det där med residensstad är ju faktiskt inte säkert. Som du säkert känner till är Göteborg i särklass helt utan konkurens största stad i Västra Götaland, gissa vilken stad som är residensstad...

Knit-Marie sa...

Kan det vara Vänersborg? Vänerns pärla och Lilla Paris. Birger Sjöberg och Fridas stad, med Skräcklan och residenset - förr rosamålat och kallat Skärgården?

Tomas Melin sa...

Fast enligt denna sida så är göteborg residensstad för Västra Götalands län och Vänersborg "bara" för landstinget.

Oavsett vilket så är det nog inte den mest springande punkten i inläggets resonemang ;)

Anders Wallner sa...

Något säger mig att Ayesha och Ken är hetare hembygdssymboler än Agneta Sjödin och Tomas Brolin?