lördag, maj 13, 2006

Eurovisionfinalen - total genomgång

Se tidigare genomgång av semifinalbidragen.

Låtarna i den ordning de kommer framträda i finalen den 20:e.

Schweiz
"If We All Give A Little" - six4one
Har skrivit om lä sviss tidigare. Är det något bidrag som förtjänar noll poäng så är det detta. Har hajpats av vissa miljöpartister och sågats av andra.

Moldavien
"Loca" - Arsenium & Natalia Gordienko
Moldavien gjorde ESC-debut förra året med Red Hot Chilly Peppers-kopior och kom på sjätteplats vilket garanterar dem en finalplats i år. Detta kommer inte upprepas. Låten står inte ut det minsta, men kan bli en bra låt för svettiga humps and grinds på olika medelhavsnära nattklubbar i sommar. Om man har tur.

Israel
"Ze Hazman" - Eddie Butler
Israel kör på den Schweziska varianten, med en fredpåjorden-låt á la Maxon Jaxon. Menlös, om ni frågar mig...

Lettland
"I Hear Your Heart" - Cosmos
Den i särklass underligaste inledningen, och i ärlighetens namn är det den bästa delen av låten... Pojkband som sjunger nästan a capella. Att Letterna överhuvudtaget är direktkvalificerade till finalen efter förra årets skitlåt är upprörande. Händer det igen så vet jag inte vad jag gör.

Norge
"Alvedansen" - Christine Guldbransen
Ooooh, jag gillar den här låten. Mystisk på något sätt, och träffsäkert på tonerna. Verkligen en av de skönaste låtarna!

Spanien
"Bloody Mary" - Las Ketchup
Stockholms gratistidningar hajpade Las Ketchup förut, antagligen för att de var den enda artist de kände igen... Hajpningen var helt malplacerad. Jag sträcker ut hakan och menar det är nollvarning.

Malta
"I Do" -Fabrizzio Faniello
Visselmannen Faniello framför en potentiell sommarplåga. Kommer säkert få många svennepoäng, eftersom den låter väldigt mycket "Afro-dite"...

Tyskland
"No No Never" -Texas Lightning
Rednex musikaliska släktingar. Låten är väl okej, men är man inget countryfan så är det lite dödfött... Hade jänkarna fått rösta hade den haft en chans, nu får den nöja sig med spridda 2poängare, om ens det.

Danmark
"Twist Of Love" -Sidsel Ben Semmane
Var är Sanne Salomonsen när man behöver henne? En okej låt, framför allt som man gillar Twist, men om Sidsel inte framträder bättre än i Danmark så är det semi som gäller nästa år.

Rumänien
"Tornerò" - Mihai Traistariu
Rumänien har haft bra danslåtar med förut, detta är inte den bästa av dem, men helt okej. Refrängen är catchy, men har inte haft möjlighet att sätta sig i en semi.

Storbrittanien
"Teenage Life" - Daz Sampson
En "hip hop rap record" enligt Daz själv. Jag har tidigare utlovat att dissa låten. Tyvärr så blir det ingen diss, för jag har börjat gilla låten på riktigt. Refrängen, stråkarna och hela arrangemanget är jäkligt snyggt. Jag vidhåller dock att den svagaste länken i sammanhanget är Daz själv...

Grekland
"Everything" - Anna Vissi
Anna Vissi har varit med förut, och nog lär Greklands Carola dra in en del poäng på rutin och scenvana. Tillsammans med artighetspoäng till värdlandet, självklara tolv poäng från Cypern och poängen för att det faktiskt är en helt juste låt så kan den bli farlig i toppstriden. Jag hoppas dock att den inte vinner, för det är inte en låt värdig att ta hem en dubbel till grekerna.

Frankrike
"Il Était Temps" - Virginie Pouchain
Fransmännen är i vanlig ordning helt offside... Nu ändrade man bidragslåt i sista sekund. "Vous C'est Nous" hette låten som Virginie var tänkt att sjunga, men de ansvariga ändrade sig alltså till "Il Était Temps". Räkna med bottenplacering.

Kroatien
"Moja štikla" - Severina
Årets glädjelåt. Mycket underlig och har inte chansen att visa upp sig i semin, vilket kan handikappa. Men jag hoppas få höra "Le Croatie, douze points" (ursäkta eventuell felstavning).

Inga kommentarer: