måndag, juli 31, 2006
Avslutning för stockholsmförsöket
Det var mycket media där. Svenskan, ABC, TT, Expressen, Stockholm City och kanske några till. Vi pratade med de flesta så vi får se var vi kommer in. ABC-inslaget är sänt och där pratar allas vår Mariana Moreira Duarte. Det kan ni titta på här. Själv pratade jag med TT så vi får se om det tas upp nånstans. Metro brukar ju använda TT om inte annat. Får kolla tidningarna imorrn. Hittar någon av er nån artikel där det står om oss eller eventet så säg till!
Reaktionerna var olika. Många tutade på motormännen, som stöd för dem. Men många tutade också och vinkade, log och hejade på oss. Lite dubbelt med tanke på vår "tuta"-banderoll, men det var ju tydligt att de var på vår sida i varje fall.
Tydligast var mannen som lutade sig så långt han kunde ut genom sidofönstret och skrek åt motormännen "Självklart ska vi ha tullar, för miljöns skull!". Motormännen såg bistra ut.
Andra bloggar om: Miljöpartiet, Grön Ungdom, trängselavgifter, stockholm, politik, samhälle, val2006
Guldkorn
Erik Hultgren (c) skriver om den sjuka prioriteringen av polisens resurser på fildelningsbrott. Erik skriver:
"Anmäler du att din bil blivit stulen är chansen en på sexton att brottet går till domstol, om någon bryter sig in i ditt hus är chansen en på sex, blir du misshandlad eller våldtagen är chansen också en på sex. Anmäler du att någon laddat ner en film, eller fyra låtar är chansen än så länge en på en. Visserligen har det bara skett ett fåtal anmälningar hittills men mer är på gång. Ifpi har precis valt att åtala tio olika personer för att ha laddat ner musik och antipiratbyrån har lovat att hitta någon som laddat ner minst tio filmer i förhoppningen att det ska ge en fängelsedom. På andra sidan vart och ett av dessa åtal ligger ett annat brott, en av alla bilstölder eller inbrott som får läggas ner för att man har för lite resurser."
Kul att läsa är också Per Ankersjö (c) som i ett inlägg om trängselavgifterna meddelar att centerns gruppledare i riksdagen uttalat att
"När bara 15 av länets 26 kommuner anordnar omröstningar, ja "då väger Stockholms stads synpunkt tyngre".Mycket positivt! Kul också att Axén Olin mildrat sin inställning och nu upprepar att hon lovat att följa folkomröstningen i Stockholms stad och inget annat.
På ett politiskt opolitiskt plan finns alltid Grabben med kniv tillhands. Den senare tiden med flera läsvärda inlägg, exempelvis en "garnsking" av Piratpartiet och en uppföljare på tidigare "garnksningar". Till sist har de också en fin stämningsbild.
Johan Sjölander har ett kort inlägg om bloggare från Hässelby. Tydligen är vi fyra nuförtiden, sex om vi räknar med min syster och mamma. Ska tipsa herr Sjölander om dem också :)
När Stig-Björn Ljunggren tar ställning för något gör han det med besked. Nu bojkottar han TV4:s morgonsoffa. Läs mer i inlägget till stöd för Tone Bekkestad.
Underligast inlägg är nog det där Magnus Andersson (c) i samma inlägg som han konstaterar att det finns bevis för att en Sverigedemokrat är explicit rasist också konstaterar att han hade ställt sig på ett podium och fört en seriös valdebatt med vederbörande. Magnus skriver dock att han minsann inte tänker debattera med människor som inte kan fixa vallokal på en månad. Däremot verkar han inte ha något emot att debattera sjukvård och skolpolitik tillsammans med människor som tror på en nordisk överlägsen ras.
lördag, juli 29, 2006
Något jag inte visste om en ex-f-sek
Ex-f-sek = Före detta förbundssekreterare
Något jag inte visste om Grön Ungdoms ex-f-sek är att han tydligen är cykelfantast! Man lär så länge man har elever, som min mellanstadielärare Bertil Frosch sa en gång.
Jag har inte riktigt ork att länka till enskilda cykelinlägg. Men läs mer om hans Tour-adrenalin på hans egen blogg.
Förband på finalspelningen
Bloggpanelen
onsdag, juli 26, 2006
Svetten lackar...
Vi var i Jönköping idag. Kärt återseende, men såklart ska nåt gå fel. På vägen från Gränna, där vi tillbringade natten, låter bilen underligt, och när vi kommer fram inser vi att vi har fått punktering på ett av däcken. Oklart vad det är som punkterat, men det var någon typ av järnbit. Först vill Avis-kontoret vi pratar med att vi ska köpa nån sorts spray som ska laga hålet om det bara är litet. Efter lite research så kommer det dock fram att det är en mycket temporär lösning, så det går ju inte. Då vill Avis-killen att vi ska byta hela bilen. Detta är problematiskt dels p.g.a. att vi ju som bekant vill ha en etanol-bil, dels eftersom vi då måste flytta takboxen till den andra bilen. Med tanke på vilket sjå vi hade att få dit takboxen till att börja med låter det inte särskilt inbjudande.
Efter lite råddande och jiddrande kommer Avis-killen fram till att om vi åker ned lite söder om stan, till Råslätt f.ö. där jag bott, så finns där ett "Norks däckservice" som ska byta hjulet. Förvånansvärt nog funderar det också så och vi behöver inte betala nåt eller anstränga oss nämnvärt. Tur i oturen!
Jag orkar inte lägga upp fler bilder nu från showen. Istället får ni hålla till godo med nedanstående bildgåta uppdelad i tre delar, ordnade efter svårighetsgrad:
tisdag, juli 25, 2006
Svar på "utmaning" (aka kedjebrev)
1. McDonald's
2. Telefonintervjuare
3. Stationsvärd (=spärrvakt) pendeltågen (först Citypendeln och nu Stockholmståg, eller egentligen ISS)
4. Ett par arvoderingar från GU, i EMU-valrörelsen och något projekt som hade med en kursgård i Gnesta att göra.
Fyra filmer jag kan se om och om igen:
Alla fåniga komedier, av typen:
1. Samtliga Monthy Python-rullar
2. Hot Shots I och II,
3. Orgazmo
4. Robin Hood - Men in tights (Dave Chapelle är med i din filmen, bara det!)
Fyra städer jag har bott i (in order of appearance):
1. Lidingö
2. Hässelby
3. Jönköping
4. Stockholm
Fyra TV serier jag gärna ser:
1. Vänner
2. Vita Huset
3. Seinfeld
4. CSI
Fyra ställen jag vill åka till:
1. Latinamerika
2. Australien
3. Transsibiriska järnvägen
4. IKEA
Fyra webbsidor jag besöker dagligen:
Jag har alla viktiga bloggar och nyhetssajter på RSS-flöden, så går bara in på dem när det kommit nyheter... Det innebär dock för många av dem nästan varje dag. Men det är bara DN och SVT som är faktiskt varje dag, så jag tar bara med de två. Efter det de två största utanför RSS-flödena:
1. DN
2. SVT
3. Min webmail
4. Teamtalk
Fyra favoriträtter:
1. Grekisk sallad
2. Pizza
3. Pasta
4. Skräpmat
Fyra ställen där jag stortrivs:
1. Hässelby
2. Peninsula Nicoyas södra spets
3. I talarstolar
4. Bland vänner
Fyra vänner som jag tror kommer att svara:
Jag tror i princip inte på kedjebrev, så jag försöker låta alla kedjebrev jag får stanna vid mig. Samtidigt kan jag känna att det är ett feltänk. Om alla kedjebrevsmotståndare blir slutet på kedjan innebär det ju att kedjebrevsförespråkarna i lägre utsträckning får smaka på sin egen medicin. Istället så borde vi svara med hämndaktioner och låta varje kedjebrev genast gå vidare till alla som ständigt bombarderar oss med dessa ondskans digitala axelmakter (kedjebreven alltså).
Sålunda utmanar jag de två personerna som utmanade mig på det här, nämligen Johan och Kristin. Ta den, era svin! :)
Senare uppdateringar...
Studenterna och tiden
Idag har jag både ork och en dator någorlunda för mig själv, så jag tänkte roa mig med lite politiska utläggningar. Jag läste nämligen något Marta Axner skrivit på Jonas Morians blog (Axner sommarvikkar tydligen där). Jag har också haft svårt att läsa bloggar under den här tiden, men detta inlägg snubblade jag nu över.
Det handlar i korthet om att införa treterminssystemet i högskolevärlden, att studenterna borde jobba större delen av sommaren också. Argumenten för är oftast samhällsekonomiska, de kommer ut i näringslivet fortare, men ibland också studiesociala, att detta skulle lösa problemet med dålig studentekonomi på sommaren.
Grundidén är det gamla mantrat "studier ska vara en heltidssysselsättning", vilket tydligen innebär studier året runt med fem veckors semester. Problemet är att det är helt verklighetsfrämmande idag. Mycket få studenter har studierna som sin enda sysselsättning. Jag vet inte om jag ska säga de allra flesta men åtminstone väldigt många har andra sysslor vid sidan av. Om man inte har ett sidoarbete med lönecheck varje månad så kanske man har ett ideellt engagmang, som då kan vara alltifrån partipolitiskt till studentikosa upplevelser.
Jämför man det med den vanliga yrkesvärlden blir kontrasten bjärt. Där finns det naturligtvis grupperingar och föreningar på arbetsplatserna som gör saker utanför arbetstid, men det är ganska ovanligt. Tydligast blir det med fackliga engagemang, vilket man ofta (om inte alltid) får syssla med på arbetstid.
Visst kan man driva att studierna ska vara en heltidssysselsättning. Men det innebär dels att studiemedlet måste vara högre och helt som bidrag (vem skulle låna för att få yrkesarbeta?), dels att man förlorar de flesta av studenternas engagemang vid sidan om. Inte till 100%, men till mycket stor del.
I princip innebär det att hela befolkningen går direkt in i arbetslivets grottekvarnar efter gymnasiet, varken man vill eller inte. Väl där är det åtta timmars arbetsdag som gäller, livet ut.
Man kan kanske i någon form av naivitet tro att detta skulle gynna samhällsekonomin, men särskilt realistiskt är det knappast. Stress och utbrändhet är ett stort samhällsproblem redan nu, att applicera samma tryck direkt för alla människor vid 19 års ålder lär inte minska desas kostnader.
Själv frågar jag mig också i vilken värld stress, press och ständigt ökande krav leder till bättre utbildning. Svaret är tyvärr ganska enkelt. I sossarnas sverige är 1800-tal det nya svart.
torsdag, juli 20, 2006
Ett stycke sibirisk husky
Massor av fåglar i Uppsala.
Kreativ idé för marknadsföring i Linköping.
Konstig färgrann sak som var rolig att leka med. Och så den där plastbollen förstås.
På kansliet i Linköping.
Vi projicerar politiska budskap på väggen mittemot kansliet i Linköping.
Hemma hos familjen Lillemets i Linköping. Medsols från mig: Tomas, Amelia, Almina, Lars, Per, Göran, Annika.
Emanuel (Mami) och Almina. I en Linköpingsträdgård.
Kristin visar hur man marknadsför sig i Linköping.
Fredrik Strage syns nånstans på denna bild. En servering i Linköping vid Stora torget. Strage applåderade vid några tillfällen. Creddigt!
Läs gärna den här artikeln. Det är sååå synd om Michael Zand. När han kom tillbaka från polisen hade Pepes Bodega stängt. Puttenutt. Och så förlorade han sin champagne för 25 000 också. Det är så man blir tårögd.
Det blåste inte så mycket i Västervik så vi fick sätta upp flaggan med pinnar.
Lars, Hanna och Almina i Västervik.
The man, the myth, the concept himself. I egen hög (alltså inte onykter) person.
Ölandsbron.
The story so far...
Torsdag 13 juli
Sandra och Tomas behöver en takbox snarast. Sandra frågar första bästa snubbe på Stockholms central om han har en takbox till övers. Det har han. Och han behöver inte ha tillbaks den förrän 31 juli, dagen efter att vår turné är slut.
Sedan tar det Sandra och Tomas fyra timmar att få takboxen på plats på bilen. Sandra får bland annat lägga sig i takboxen för att få till det.
Fredag 14 juli
Tomas misslyckas tre gånger om med att följa vägbeskrivningen ”sväng till höger vid Härnösands enda trafikljus”.
Mami, Hanna och Torsten lägger sig under en dörr för att skrämma Tomas, som dock bara undrar varför de ligger där.
Söndag 16 juli
Vi får reda på att vi inte kan uppträda i Falun på tisdag. Givetvis ger vi inte upp för det, utan ringer Uppsala som blir de första i världshistorien att lyckas ordna ett polistillstånd på en dag. Givetvis tar de med glädje emot oss allihop i en trea.
Måndag 17 juli
Vi behöver få upp grejer från Sundsvall. Självklart har en snubbe som ingen av oss känner ändå tänkt åka upp till Härnösand den förmiddagen, och lovar att gratis köpa och ta med grejerna åt oss. Givetvis får vi ändå inte grejerna eftersom snubbens bil går sönder och han får bogseras tillbaka till Sundsvall. Mp Borås lovar att betala fadäsen.
Tisdag 18 juli
Idag sjunger Mami att alla bara ville att han skulle ge, men han vill hellre ta. Skulle visst vara tvärtom kanske…
Onsdag 19 juli
02.05 Den samlade kompetensen räcker inte till för att lyckas med konststycket att stänga av en dator.
02.07 Den samlade kompetensen räcker inte till för att lyckas med konststycket att stänga av en video.
11.20 Tomas vaknar, ringer till övervåningen för att kolla läget och bestämmer sig därefter för att inte gå upp. Detta gör att han bland annat missar
11.44 Någon äter en tugga av sin macka.
11.45 Mami berättar om en sketch där en slö Salchow gestaltas.
11.46-11.51 Övriga sällskapet begrundar berättelsen om en slö Salchow.
11.52 Någon tar en andra tugga av sin macka.
12.10 Någon tar en tredje tugga av sin macka.
Öland får veta att två personer är kattallergiker. Öland löser problemet genom att skaffa fram ett boende med nakenkatt.
Fredrik Strage
Jag påtalade denna kändisfaktor för sällskapet efter showen. Reaktionerna var uteslutande: "Fredrik vem?" Tydligen en stockholmsbegränsning på den celebriteten. Alternativt en mainstream-begränsning så alternativa GU:are inte känner till'an.
Vår fotograf tog (omedvetet) ett foto på Strage när han fikade. Kommer snart till en blogg nära dig (denna).
tisdag, juli 18, 2006
Sagan om en dvärgschnauzer.
Hela gänget. Stående fr.v: Sandra, Sofia, Almina, Lars, Göran
Sittande fr.v: Hanna, Emanuel
I Härnösand.
Almina Isberg sjunger tröjlåten
I Härnösand.
Sofia, Hanna och Lars gör invandringssketchen.
I Härnösand.
Åskådare som hade fett kul.
I Härnösand.
Göran Hådén är skygglappstönten.
I Härnösand.
Sandra, Hanna och Almina gör soldatsketchen.
I Härnösand.
Konferencier-Sandra.
I Härnösand.
Hanna ger Almina en vaccin-spruta mot "galna köpsjukan.
I Sundsvall.
Konsumtionssketchen.
I Sundsvall.
Emanuel flippar ur i vridsketchen.
I Sundsvall.
Hela gänget i slutscenen.
I Sundsvall.
Emanuel trasslar.
I Sundsvall.
Dans i Sundsvall.
söndag, juli 16, 2006
Politikercirkus
Min roll är mindre artistisk och mer teknisk. Jag kör en av bilarna, snurrar på lite ljudrattar och försöker bidra till den allmänt goda stämningen.
På vägen hit hade jag och Sandra Ivanovic (projektledare) ganska stora problem med bilarna. Jag ska inte gå in på detaljer, men framför allt takboxen hade vi gigantiska problem med... Till slut var Sandra tvungen att klättra in i boxen för att vi skulle få fast den ordentligt.
Nedan ser vi hur kul det var att vara Sandra i en takbox.
onsdag, juli 12, 2006
Studio Etts bloggpanel
Apropå flygskatten så är Annie upprörd. Dels förstås eftersom det enligt henne innebär nedläggningar, dels eftersom (fortfarande enligt henne) skatten är inkonsekvent då den inte tas ut på turer till norrland och gotland.
Jag skulle önska att man inte behövde men jag ser faktiskt poängen med att undanta norrlandsflygen. Alla som inte ser den poängen kan ju själva roa sig med kontinuerligt åka tåg mellan svealand och norra norrland för att se hur kul det är. På sådana avstånd behövs riktigt snabba tåg eller flyg, det har jag full förståelse för. Gotland kanske är mer tvivelaktigt, men man kan ju ändå konstatera att Gotland ligger mer isolerat än Västerås eller Skåne...
Nog är det lustigt att jag försvarar en aktiv regionalpolitik gentemot en centerpartist, men än mer tragikomiskt är att Annie som centerpartist inte har någon som helst förståelse för att Ryan Airs lågprisflyg faktiskt inte representerar den faktiska kostnaden som flyget skapar. Flyget är det transportmedel som är mest miljöskadligt och där man ligger längst bak i utvecklingen av miljövänliga drivmedel. Vad gäller bilar, bussar, båtar med mera finns det fungerande miljövänliga alternativ på marknaden redan, men flyget sackar efter.
Centerpartiet låtsas vara ett miljövänligt parti, men när man kan plocka poäng hos något hundratal flygplatsarbetare glöms detta fort bort. Centerpartiet är, har alltid varit och verkar tyvärr förbli ett intresseparti. Förr för bönderna, idag för makten och sig själva.
Andra bloggar om: Studio Ett, bloggpanel, alliansfrihet, neutralitet, flygskatt, centerpartiet, miljöpartiet, val2006, politik, miljö, miljöpolitik, samhälle
måndag, juli 10, 2006
Aftonbladet hjärta mig är likamed sant
Så om någon har gårdagens aftonblad liggandes nånstans, spara den till mig. Eller ta kort och skicka till mig.
torsdag, juli 06, 2006
Muf Misinformerar
MUF har en förbundsstyrelse där ingen är under 25 (förutom den ledamot som sitter i styrelsen i egenskap av representant från Moderat SkolUngdom), sålunda var detta samtal med en 29åring, vilket kan anses lite malplacerat... men ändå. Deltog gjorde alltså 2:a vice ordförande Anna C Johansson.
Anna hade många intressanta uttalanden, under den halvtimme samtalet pågick. Det började med att hon förklarade att anledningen till att MUF har en 13-årsgräns för medlemsskap är för att detta krävs i lag. Det är naturligtvis möjligt att det är så, men det är första gången jag hört talas om saken. Väldigt konstig hursomhelst i sådana fall att ungdomsstyrelsen ger bidrag för alla mellan 7-25. Vi som då har haft, kanske har och antagligen kommer att ha medlemmar under 13 får väl då anse vårt lagbrott stött av staten, vilket gör att det känns lite bättre. Eller, ett alternativ som jag lutar mot, så har Anna Johansson helt enkelt fel.
För fel hade hon vid ett par andra tillfällen. Någon frågade vad hon tyckte om den "alternativa politikerveckan" som också pågår här i Visby. Hennes kommentar var rolig och respektlös på samma gång, hon menade nämligen att de som arbetar utomparlamentariskt därmed förkastar parlamentarismen helt och hållet, vilket i hennes värld innebar att man inte accepterar dagens demokratiska system.
Nu kanske detta stämmer in på ett litet antal deltagare på "alternativa politikerveckan", men att göra det till en direkt följd av utomparlamentariskt arbete som hon gjorde är naturligtvis direkt felaktigt. Speciellt obetänksamt blir det ju genom att betänka att BRIS, som Anna C Johansson bjudits in av, och Rädda Barnens Ungdomsförbund, som också var där, båda arbetar utomparlamentariskt. Ingen av dessa organisationers representanter reagerade dock.
Andra bloggar om: almedalen, muf, moderaterna, parlamentarism, utomparlamentarisk, demokrati, politik, samhälle
onsdag, juli 05, 2006
SSU och masspsykosen
Men som om inte ovanstående vore nog så har de, jag skojar inte, hejaramsor för sig själva. De samlas i en ring och sjunger lite innan de går ut i verkligheten. Igår hörde vi ett gäng på 20-25 SSU:are stämma upp en en variant av "el pueblo, unido, jamás será vencido" fast med en dåligt passande text om hur socialdemokratin var bäst, typ...
Själva sjungandet är jag inte emot. Vi i Grön Ungdom brukar själva sena kvällar, inte minst i Visby, stämma upp i den gamla klassikern "mera maskrosvin åt folket". Skillnaden är att SSU:s sånger saknar all form av självdistans och humor. Det är bara sånger för att stärka och påverka gruppementaliteten, en avancerad och med all säkerhet toppstyrd form av kollektiv hjärntvätt, helt sonika. Det är mycket skrämmande.
Å andra sidan verkar inte MUF:arna vara så mycket bättre. Nu sitter de här i Almedalen och för en liten liten stund sen fick de kollektivt någon försenad släng av beatleshysterin när en pappdocka av Fredrik R bars upp på scenen. Dock är det mer oklart om detta är bara är MUF:are. De bär orangea tröjor, nämligen.
Den orangea färgens politiska hemvist är lätt oklar. "Nya moderaterna" är ju orangea i ganska stor utsträckning, men orange är också en av LUF:s profilfärger, för att inte tala om Junilistans färg. Och så alliansens färg då...
Lustigt nog, igen helt omedvetet, bär jag en orange tröja idag. Vet inte riktigt hur jag lyckas...
Andra bloggar om: almedalen, alliansen, moderaterna, muf, ssu, socialdemokraterna, junilistan, luf, orange, masspsykos, hjärntvätt
tisdag, juli 04, 2006
Dagens bild
Dagens bild visar partisekreterare för miljöpartiet Håkan Wåhlstedt (till höger) tillsammans med okänd fotbollssupporter vid Brandenburger Tor.
Andra bloggar om: Miljöpartiet, dagens bild, Håkan Wåhlstedt, slipsar
Miljöpartiets dag
Mp har i övrigt investerat i en fet storbildsskärm för att visa kvällens semifinal. Så nu sitter vi här i almedalen och ser på Mp-sponsrad fotboll. Det är inte illa!
Andra bloggar om: Miljöpartiet, almedalen, fotboll, retorik
Vågat seminarium
I största allmänhet så blev det lätt ouhärdligt varje gång inte experterna talade. Jonas Eliasson var där och pratade trängselavgifter och två arkitekter var där och slängde fram mer eller mindre galna idéer över hur och var man skulle bygga bostäder.
I största allmänhet tycker jag bostadsfrågan är oerhört intressant, speciellt i Stockholm. Jag tycker egentligen att inget parti har en riktigt bra bostadspolitik, inte ens vi i Mp. Sossarna vill ju mest dutta fram 20 000 lägenheter. Därför gillar jag att arkitekterna framförde att man måste våga ta det stora helhetsgreppet.
Främst menade arkitekterna att man skulle värna innerstaden och bygga nya centrum med höghus i ”city-nära” lägen. Idéer där var att bygga nytt vid västberga, slagthusområdet, bromma, järva krog och vid ropsten/värtahamnen.
Sedan fanns idéer också som appellerade mindre på mig, typ att bygga skärgårdsstad i Vaxholm med direkt (spårbunden) kollektivförbindelse från östermalm via lidingö och att bygga fett på svartsjölandet. Framför allt det senare verkar otrevligt i ett MP-hjärta. Men å andra sidan ska man hålla ett öppet sinne.
Till sist fanns också riktigt galna grejer, typ att bygga en ett litet bostadsområde i ulvsundasjön, att brygga över hela bangården från stockholm central och norrut samt att gräva ned söder mälarstrand. Allt för att skapa attraktiva bostadsområden.
Jag tycker det är spännande att höra om mer eller mindre genomtänkta stadsplaneringsidéer. Jag tycker också, liksom arkitekterna, att vi måste våga ta större grepp om bostadspolitiken. Jag tror nämligen att det bara är så man kan spara stadens grönområden, genom att planera in dem så att de passar in så att ingen helt enkelt vill ta bort dem.
Hur som helst är det kul att frågan diskuteras, det behövs verkligen.
Andra bloggar om: almedalen, bostäder, bostadspolitik, politik, samhälle
måndag, juli 03, 2006
Företagarna
Igår var jag på företagarna-seminarium, vilket var intressant. Det kändes inte så kärleksfullt gentemot Mp som man skulle kunna tycka vi förtjänar. Vänsterpartiet fick mer cred, vilket bara kändes pinsamt.
Nu handlade det ju om en ledamotsranking, så det var enskilda ledamöter som värderades och inte partierna, men ändå. Tydligen så har vänsterpartiet några ledamöter som jobbar riktigt hårt med småföretagsfrågor. Mp:s Ulf Holm hade dock flest personliga poäng. Vad nu det innebär, jag har inte läst rapporten än.
Det intressanta var dock att de personer från Mp som lyftes upp är våra toppolitiker, Ulf Holm, Åsa Domeij och Yvonne Ruwaida till exempel. Marie Engström (som vann allt som allt) och Lennart Beijer känns mer perifera.
På kvällen igår var jag duktig och arbeta med min C-uppsats. Får se hur det blir ikväll.
Vet inte riktigt vilket seminarium jag idag ska gå på ännu, men jag rapporterar om det senare.
Andra bloggar om: almedalen, miljöpartiet, företagarna, småföretag, småföretagspolitik, politik, samhällelördag, juli 01, 2006
Framme på gotland
Idag anlände vi Gotland. Känns bra, vi kommer vara här en vecka och bara missa centerns dag, den sista dagen. Det kanske man överlever.
På väg till gotland fick vi sällskap på båten av typ en miljard ungsossar. Det är sossarnas dag imorrn söndag och de har tydligen aktiverat så många SSU:are som möjligt. Ryktena nämner ett fyrasiffrigt antal. Inte dåligt.
Många av SSU:arna bar kampanjtröjor, varav de flesta var röda. Själv hade jag också en röd t-shirt på mig, dock utan sossetryck. Icke desto mindre påminde jag alltför mycket om en sosse för att det skulle kännas riktigt avslappnat. Jag funderade ett tag på att försöka smälta in i sossegrupperna och arbeta som infiltratör ett tag, men jag avstod. Det kommer kanske fler chanser.
I övrigt har vi tre trevliga lägenheter som vi bor i, inte innanför ringmuren (vilket är mest statusfyllt) men bara en liten bit utanför. Vi har också hunnit pröva på närmaste pizzerian, Lilla elefanten som enligt taxichauffören är stadens bästa pizzeria
Andra bloggar om: almedalen, ssu, socialdemokraterna, hjärntvätt, masspsykos