måndag, juli 31, 2006

Guldkorn

Hemma igen. Mycket hinner hända när man är borta. Här är några guldkorn från olika icke-gröna bloggar:

Erik Hultgren (c) skriver om den sjuka prioriteringen av polisens resurser på fildelningsbrott. Erik skriver:
"Anmäler du att din bil blivit stulen är chansen en på sexton att brottet går till domstol, om någon bryter sig in i ditt hus är chansen en på sex, blir du misshandlad eller våldtagen är chansen också en på sex. Anmäler du att någon laddat ner en film, eller fyra låtar är chansen än så länge en på en. Visserligen har det bara skett ett fåtal anmälningar hittills men mer är på gång. Ifpi har precis valt att åtala tio olika personer för att ha laddat ner musik och antipiratbyrån har lovat att hitta någon som laddat ner minst tio filmer i förhoppningen att det ska ge en fängelsedom. På andra sidan vart och ett av dessa åtal ligger ett annat brott, en av alla bilstölder eller inbrott som får läggas ner för att man har för lite resurser."


Kul att läsa är också Per Ankersjö (c) som i ett inlägg om trängselavgifterna meddelar att centerns gruppledare i riksdagen uttalat att
"När bara 15 av länets 26 kommuner anordnar omröstningar, ja "då väger Stockholms stads synpunkt tyngre".
Mycket positivt! Kul också att Axén Olin mildrat sin inställning och nu upprepar att hon lovat att följa folkomröstningen i Stockholms stad och inget annat.

På ett politiskt opolitiskt plan finns alltid Grabben med kniv tillhands. Den senare tiden med flera läsvärda inlägg, exempelvis en "garnsking" av Piratpartiet och en uppföljare på tidigare "garnksningar". Till sist har de också en fin stämningsbild.

Johan Sjölander har ett kort inlägg om bloggare från Hässelby. Tydligen är vi fyra nuförtiden, sex om vi räknar med min syster och mamma. Ska tipsa herr Sjölander om dem också :)

När Stig-Björn Ljunggren tar ställning för något gör han det med besked. Nu bojkottar han TV4:s morgonsoffa. Läs mer i inlägget till stöd för Tone Bekkestad.


Underligast inlägg är nog det där Magnus Andersson (c) i samma inlägg som han konstaterar att det finns bevis för att en Sverigedemokrat är explicit rasist också konstaterar att han hade ställt sig på ett podium och fört en seriös valdebatt med vederbörande. Magnus skriver dock att han minsann inte tänker debattera med människor som inte kan fixa vallokal på en månad. Däremot verkar han inte ha något emot att debattera sjukvård och skolpolitik tillsammans med människor som tror på en nordisk överlägsen ras.

1 kommentar:

Magnus Andersson sa...

Jag skulle debatterat invandringspolitik, värderingar och sds höga brottsbelastning, inget annat. Det hade du också insett om du läst mitt inlägg.