måndag, juli 31, 2006

Avslutning för stockholsmförsöket

Nu är försöket med trängselavgifter i Stockholms avslutat. Motormännen firade vid Norrtull, Grön Ungdom Stockholm fanns på plats och motdemonstrerade. Vi stod med två banderoller. En där det stod "Tuta för längre bilköer" och en där det stod "Äntligen gratis att skita ned i innerstaden!".

Det var mycket media där. Svenskan, ABC, TT, Expressen, Stockholm City och kanske några till. Vi pratade med de flesta så vi får se var vi kommer in. ABC-inslaget är sänt och där pratar allas vår Mariana Moreira Duarte. Det kan ni titta på här. Själv pratade jag med TT så vi får se om det tas upp nånstans. Metro brukar ju använda TT om inte annat. Får kolla tidningarna imorrn. Hittar någon av er nån artikel där det står om oss eller eventet så säg till!

Reaktionerna var olika. Många tutade på motormännen, som stöd för dem. Men många tutade också och vinkade, log och hejade på oss. Lite dubbelt med tanke på vår "tuta"-banderoll, men det var ju tydligt att de var på vår sida i varje fall.

Tydligast var mannen som lutade sig så långt han kunde ut genom sidofönstret och skrek åt motormännen "Självklart ska vi ha tullar, för miljöns skull!". Motormännen såg bistra ut.

Andra bloggar om: , , , , , ,