torsdag, juli 06, 2006

Muf Misinformerar

Var på BRIS samtal med MUF om ungdomars inflytande igår. BRIS har varje dag samtal med ungdomsförbundet till det parti vars dag det är, och eftersom igår var moddarnas dag så var samtalet med MUF.

MUF har en förbundsstyrelse där ingen är under 25 (förutom den ledamot som sitter i styrelsen i egenskap av representant från Moderat SkolUngdom), sålunda var detta samtal med en 29åring, vilket kan anses lite malplacerat... men ändå. Deltog gjorde alltså 2:a vice ordförande Anna C Johansson.

Anna hade många intressanta uttalanden, under den halvtimme samtalet pågick. Det började med att hon förklarade att anledningen till att MUF har en 13-årsgräns för medlemsskap är för att detta krävs i lag. Det är naturligtvis möjligt att det är så, men det är första gången jag hört talas om saken. Väldigt konstig hursomhelst i sådana fall att ungdomsstyrelsen ger bidrag för alla mellan 7-25. Vi som då har haft, kanske har och antagligen kommer att ha medlemmar under 13 får väl då anse vårt lagbrott stött av staten, vilket gör att det känns lite bättre. Eller, ett alternativ som jag lutar mot, så har Anna Johansson helt enkelt fel.

För fel hade hon vid ett par andra tillfällen. Någon frågade vad hon tyckte om den "alternativa politikerveckan" som också pågår här i Visby. Hennes kommentar var rolig och respektlös på samma gång, hon menade nämligen att de som arbetar utomparlamentariskt därmed förkastar parlamentarismen helt och hållet, vilket i hennes värld innebar att man inte accepterar dagens demokratiska system.

Nu kanske detta stämmer in på ett litet antal deltagare på "alternativa politikerveckan", men att göra det till en direkt följd av utomparlamentariskt arbete som hon gjorde är naturligtvis direkt felaktigt. Speciellt obetänksamt blir det ju genom att betänka att BRIS, som Anna C Johansson bjudits in av, och Rädda Barnens Ungdomsförbund, som också var där, båda arbetar utomparlamentariskt. Ingen av dessa organisationers representanter reagerade dock.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

verkar inte som om någon brydde sig denna gången en fjortis skrek VARG ! haha ge fan i politik eller ännu bättre skaffa ett liv

Tomas Melin sa...

Anonym: Av någon anledning kommer jag att tänka på den gamla klichéen "den som sa det han var det". Passar nästan kusligt in i just det här fallet, tycker du inte?